Fjerbolde

Fjerbolden er et fantastisk stykke ingeniørkunst, der på mange måder langt overgår din badmintonketchers konstruktion. De er bygget af gåsefjer og vejer mindre end et almindeligt brev. Her hos Smashbolde.dk finder du priser på fjerbolde, der virker som tilbud, men reelt set er kvalitetsfjerbolde til priser, du ikke finder andre steder.

Inden du slår den næste fjerbold afsted med din badmintonketcher, skulle du måske lige give den et ekstra kig. For fjerbolden er et helt utroligt stykke ingeniørarbejde, der ikke kan eftergøres i kunstmaterialer. Den perfekte fjerbold kræver den helt rigtige vægt og de helt rigtige aerodynamiske egenskaber – og det får du kun med naturmaterialer.

De dyreste fjerbolde bruger gåsefjer

Derfor kræver fjerbolde, at der bliver brugt fjer fra enten ænder eller gæs, samt nogle stykker kork til at holde fjerene på plads med. Det giver en let og solid konstruktion, der kan tåle de hårde slagpåvirkninger og flyve hurtigt og præcist gennem luften. De fleste fjerbolde vejer kun lige omkring 5 g, altså under halvdelen af vægten på et gammeldags brev med kuvert og et stykke brevpapir i.

De dyreste bolde der bruges af professionelle spillere ved de store internationale turneringer, er dem, der er bygget af gåsefjer. De er kraftigere, mere holdbare og mere hvide end andefjer.

Skal du have en rigtig god fjerbold, kræver det faktisk fjer fra helt op til 3-4 forskellige gæs. For det er kun 6-8 helt bestemte vingefjer, der kan bruges fra hver gås – og til dato er det ikke lykkedes at producere en fjerbold af kunstmaterialer, der har tilnærmelsesvis de samme gode egenskaber som fjer fra rigtige gæs.

En fjerbold er præcisionsarbejde med over 165 år på bagen

Fjerbolden har eksisteret i over 165 år. Den første fjerbold blev produceret i Indien helt tilbage i 1840. Den brugte 35 fjer, hvor den moderne fjerbold anvender lidt under halvdelen.

Fjerbolden er et sandt stykke præcisionshåndværk, der involverer både boring af huller i korkhovedet i den helt rigtige vinkel, limning af fjerene til korkhovedet og sammensyning af fjerene flere steder hele vejen rundt om fjerbolden.

For at fjerbolden skal være helt perfekt, skal vægtfordelingen være ligelig fordelt mellem korkhovedet og fjerene. Fjerboldene kan endvidere trimmes til forskellige hastigheder ved at justere på fjerboldens vægt, således at en hurtig fjerbold vejer mere end en ”langsom”. De mest almindelige fjerbolde sælges i hastigheder på 77, 78 og 79 gains. Det er en engelsk vægtenhed, der anvendes på grund af badmintonsportens engelske ophav.

Fjerbolde på tilbud

Når du køber fjerbolde hos smashbolde.dk, tror du sikkert, at det er billige fjerbolde af andefjer på tilbud. Men på trods af prisen er alle de fjerbolde, vi sælger hos smashbolde.dk produceret af gåsefjer. Tilmed sælger vi kun fjerbolde med gåsefjer af supreme eller high quality. Det er din garanti for at få perfekte fjerbolde, der giver dig og din spillepartnere de bedste badmintonoplevelser til en pris, hvor alle kan være med.

Så køb tygt dine fjerbolde hos os. Du finder dem ikke billigere andre steder i samme høje kvalitet!

Smashbolde bruger cookies for at kunne give dig den absolut bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.